iklan

Iklan Raya Aidilfitri 2014

7/24/2014 12:03:00 PM

Assalamualaikum semua.. Hari nih nak berkongsi iklan raya yang paling menarik untuk tahun nih.. Saya suka lah tengok iklan raya dari TM nih.. Cute jer budak nih.. Memang nakal sungguh.. Hehehe..

Tetiba rasa macam ada kenakalan jugak time budak-budak dulu.. Macam-macam main ngan buat kan.. Korang dulu kecik-kecik ada tak buat something yang nakal?



 Ini iklan yang saya suka laa.. Korang plak suka iklan raya mana pada tahun nih?




Sumber video kredit dari youtube TM

doa

Doa Sebelum Memulakan Sebarang Perjalanan

7/24/2014 12:55:00 AM

Assalamualaikum semua.. Asyik bersegmen ngan GA jer semenjak dua menjak nih.. Almaklum sajalah baru belajar bersegmen dan GA nih.. Maaflah sekiranya ada kekurangan di dalam penyampaian dan penulisan saya nih..

Okeylah memandangkan raya bakal menjelang beberapa hari lagi, saya terasa ada baiknya saya berkongsi pembacaan saya baru-baru nih.. Yelah pastinya ada yang akan memulakan perjalanan untuk pulang ke kampung halaman untuk beraya bersama keluarga tercinta atau pulang ke kampung mertua bagi yang telah berkahwin.,

Cubalah kita membaca doa yang saya akan 'attach' kat sini.. Semoga perjalanan kita untuk pulang ke kampung tak kira jauh atau dekat berada di dalam lindunganNya.. Amin..





Didoakan semoga semua selamat sampai ke tempat yang ingin ditujui..





Sumber kredit dari fb Ustaz Don Daniyal Don Biyajid : Solat & Selawat Tour

segmen & GA

Simple 3R Giveaway By Iezwa Razk

7/21/2014 10:08:00 AM

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum



Simple 3R Giveaway By Iezwa Razk

[KLIK BANNER UNTUK JOIN]

HADIAH-HADIAH AWESOME :-
TOPUP RM 5 - 6 PEMENANG
TOPUP RM 10 - 2 PEMENANG
PASHMINA - 3 PEMENANG
**Hadiah akan ditambah sekiranya penyertaan melebihi 100 peserta**

Tarikh Tamat :- 01.08.2014

GA

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com

7/19/2014 01:07:00 PM

Bismillahirrahmanirrahim



Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

GA

Segmen Jom Jadi Bloglist Wanie

7/18/2014 11:03:00 AM


Bismillahirrahmanirrahim 


KLIK SINI


Syarat-syarat penyertaan amat mudah..

Syarat-syaratnya adalah:
1). Follow blog Wanie
2). Buat entri "Segmen Jom Jadi Bloglist Wanie"
3). 'Backlink' gambar di bawah ke entri ni
4). Akhir sekali, letakkan url segmen pada ruangan komen entri ini
 
 
Tarikh tutup tidak ditetapkan.. Jom ramai-ramai join..

GA

Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya

7/18/2014 08:32:00 AM

Bismillahirrahmanirrahim 
Assalammualaikum.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Dengan sukacitanya Mellya merasmikan Segmen Blogwalk kecil-kecilan anjuran Mellya sendiri. Hihi harap ramailah yang sudi join. Tambah kenalan, tambah page views sekali ye.


TAMAT 24 JULY 2014.
Syarat penyertaan :

**SYARAT WAJIB**
Create post bertajuk "Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya"

Tinggalkan link penyertaan di entry ini sahaja 

**SYARAT TAK WAJIB** 
Follow Blog dan tekan iklan yang ada

P/S : Terima Kasih daun keladi bagi yang menjayakan Giveaway Mellya dan Iola serta Simple Giveaway Projek Dress Bajet. Tahniah juga buat pemenang :)


GA

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My

7/17/2014 10:17:00 AM


Bismillahirrahmanirrahim 


KLIK SINI



Banyak sebenarnya nilai RM300 ni.. 
Bagi saya jika wang ini menjadi milik saya, sebanyak RM200 saya akan peruntukkan buat kepada anak-anak kecil yang datang ke rumah bila hari raya nanti.. Malah buat anak-anak saudara terdekat dan rakan-rakan yang saya berjumpa masa raya juga tidak ketinggalan untuk diberikan buat mereka.. Selain itu, saya akan gunakan untuk membeli barangan yang belum sempat dibeli untuk hari raya yang bakal menjelma tak lama lagi..

PEMILIHAN PEMENANG
-menggunakan random.org
Tamat: 21/07/2014, 11.59pm
- See more at: http://umikasum.blogspot.com/2014/07/saya-nak-duit-raya-rm300-daripada.html#sthash.R39lDGP1.dpuf


SEMAK KEPUTUSAN 

KLIK INI PADA 23/7/2014



Tamat pada 21/7/2014 jam 11.59pm

Lekas bagi sesiapa yang berhajat nak sertai.. Masih ada masa lagi..


CARA MENYERTAI:
1. Letak tajuk: Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My
2. Letak banner seperti di atas dan linkkan ke:
3. Ceritakan bagaimana anda manfaatkan hadiah RM300 untuk kegunaan Ramadhan atau Raya nanti.
4. Submit penyertaan dengan menghantar butiran ke email: give_away@nile.com.my 
Letak tajuk: Raya GiveAway (Nama anda)
a. Link entry:
b. Nama anda:
c. Nombor handphone :
SEMAK KEPUTUSAN
Klik link INI pada 23/07/2014
PEMILIHAN PEMENANG
-menggunakan random.org
Tamat: 21/07/2014, 11.59pm
- See more at: http://umikasum.blogspot.com/2014/07/saya-nak-duit-raya-rm300-daripada.html#sthash.R39lDGP1.dpuf
CARA MENYERTAI:
1. Letak tajuk: Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My
2. Letak banner seperti di atas dan linkkan ke:
3. Ceritakan bagaimana anda manfaatkan hadiah RM300 untuk kegunaan Ramadhan atau Raya nanti.
4. Submit penyertaan dengan menghantar butiran ke email: give_away@nile.com.my 
Letak tajuk: Raya GiveAway (Nama anda)
a. Link entry:
b. Nama anda:
c. Nombor handphone :
- See more at: http://umikasum.blogspot.com/2014/07/saya-nak-duit-raya-rm300-daripada.html#sthash.R39lDGP1.dpuf

happy birthday

HaPPy BiRtHDaY KiMie

7/14/2014 12:46:00 PM

Assalamualaikum semua.. Semalam 13 Julai 2014 merupakan birthday Kimie yang ke-7.. Huhuhu dah besar anak ibu.. Tapi makin banyak akal laa.. Sabar jelah..


Apapun ibu harap semoga birthday Kimie pada tahun ini akan dapat mengubah sikap Kimie menjadi seorang anak yang lebih baik.. Semoga menjadi anak yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat sayang.. Amin.. 

Nak kek? Kena tunggu la raya ni, macam yang ibu janjikan ye..





Gambar kredit dari MagazineBank.com


GA

Ramadan Mubarak Giveaway by Najla Mohayidin

7/14/2014 08:52:00 AM


Bismillahirrahmanirrahim 


KLIK SINI UNTUK JOIN


TAG : Myra MJ dan MARZIAH

perkara yang you paling suka bila tiba ramadan ialah dapat berkumpul dengan semua ahli keluarga untuk berbuka dan sahur bersama-sama.. Ramadhan ini juga dapat mengeratkan lagi silaturahim antara keluarga.. Selain itu, dapat merajinkan diri dengan memasak lauk pauk kegemaran keluarga bagi memenuhi kehendak suami dan anak-anak.. Indah betul bila tibanya Ramadhan..


 Jom join kengkawan masih ada masa lagi..


Tarikh tutup: 22 Julai 2014

GA

It's July Giveaway

7/11/2014 08:47:00 AM

Bismillahirrahmanirrahim 



Klik banner untuk join!

Banyak hadiah disediakan. Mencari pemenang masing-masing. Kalau nak jadi salah seorang daripadanya, mehh pakat join giveaway ni!

Antara hadiah yang disediakan ialah cash RM50, Pretzel cookies, Shawl, Blouse and many more.
Anda mungkin orang yang bertuah itu! Mehh join :D


Hadiah yang saya ingini ialah :
Cash RM50 x1
Blouse & skirt x1
Luhan Tshirt x1



GA 14/003

Giveaway 14/003

7/10/2014 10:32:00 AM

 Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum semua.. Saya sebenarnya tak pernah join apa-apa GA sebelum nih.. Ini merupakan langkah pertama join GA.. Inilah GA nya.. Menang mudah untuk menyertainya..




Harap-harap penyertaan sulung saya ini membuahkan hasil.. Amin.. Jom-jom kawan join..


kimie

Kreatifnya Kimie

7/09/2014 08:48:00 PM

Assalamualaikum semua.. Hari ni nak berkongsi hasil kerja seni dari Kimie.. Minat betul dia.. Banyak jugak hasil seni yang dia dah buat.. Hari ni just nak tunjuk hasil seni menggunakan clay..

Jom tengok hasil kekreatifan dia.. Macam-macam aihh nak buat.. Hehehe..


Kuih muih yang dihasilkan.. Ada ke nak tempah kuih raya? Hehehe..


Cuba teka apakah saya?

V


V


V


V


V


V

v


Jawapan yang diberikan Kimie ialah orang salji.. Okeylah itu imaginasi dia.. Tapi bila tengok macam mix macam-macam benda. Hehehe. Korang nampak macam apa ye?




wayang

TRaNsFoRMeRs : AgE Of ExTiNcTioN @ SuNsHiNe, BeRTaM

7/02/2014 11:13:00 AM

Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah dah masuk hari ke-4 kita berpuasa pada tahun ni.. Saya ari nih nak story pasal kitaorang pegi tengok wayang ari Sabtu lepas..

Sehari sebelum puasa ye.. Hehehe.. Sesaja layan kehendak anak2 sebelum berpuasa, dengan harapan diaorang boleh berpuasa banyak hari tahun ni berbanding tahun yang lepas..

Filem nih agak menarik.. Cuma pada permulaan dia slow skit laa.. Apapun best filem nih, 2 jam 45 minit pun tak perasan masa berlalu..

Meh nak tepek sinopsis filem nih skali dengan trailernya..

Transformers: Age Of Extinction

Selepas empat tahun pertarungan hebat "Transformers:Dark Of The Moon" filem robot ini kembali selepas manusia berjaya mengesan kepingan logam Autobots dan Decepticons yang menghilangkan diri daripada muka bumi ini. Walaubagaimanapun, sekumpulan ahli perniagaan dan saintis yang bijak cuba untuk belajar daripada Transformer yang lepas dan telah menolakkan mereka untuk melakukan satu kajian teknologi luar dari batasan dan kawalan yang mana akhirnya satu kisah purba, ancaman kepada Transformer berkuasa meletakkan bumi di dalam bahaya. Kisah epik dan pertarungan antara kejahatan dan kebaikan serta kebebasan.

Klasifikasi: P13
Genre: Aksi / Pengembaraan / Fiksyen Sains
Tarikh Tayangan: 26 Jun 2014
Bahasa: English
Pengedar: UNITED INTERNATIONAL PICTURES
Pengarah: Michael Bay
Pelakon: Mark Wahlberg, Jack Reynor, Nicola Peltz, Kelsey Grammer, Sophia Myles, Stanley Tucci







 



Okey selamat menonton bagi yang belum menonton dan berhajat nak menonton..



makan

PeKaSaM DaGiNG, AyaM, IkaN DaN KaMBiNG..

7/01/2014 09:34:00 AM

Assalamualaikum semua.. Alkisah mengenai pekasam lagi ye.. Memandangkan ada yang bertanya mengenai pekasam nih.. Meh saya citer skit.. Maaf la bagi sesiapa yang tak suka makan pekasam..

Pekasam ni In shaa Allah sedap dan menepati citarasa.. Rata2 memberikan maklumbalas positif tentang rasanya.. Ramai juga yang dah beli dan repeat order lebih banyak daripada sebelumnya.. Ada member yang tak suka pekasam ikan yang biasa, boleh plak suka makan pekasam daging dan ayam..

Ada kawan2 cakap boleh jugak buat masakan lain selain dari goreng macam pekasam biasa.. Saya tak pasti la bab tu sebabnya saya tak pernah mencuba..

Untuk mudah masak, potong kecil2, goreng sampai betul2 masak.. Angkat dan goreng bawang cili kering dan cili api.. Angkat dan sedia untuk dinikmati..

Saya sendiri ada menjual pekasam ni.. Bagi yang berminat bolehlah berkunjung ke FB saya iaitu Che Sue Izzeyda atau SMS/WHATSAPP 0174597615..

Pekasam yang ada ialah Pekasam Daging, Ayam, Ikan dan Kambing.. Berat bagi setiap pekasam adalah 130gm+- kecuali pekasam ikan 250gm+-..


 Inilah pekasam yang saya makan dan jual ye..


 Ini antara stok yang lepas.. Minggu ni punya stok belum dapat..


 Dah siap asingkan ikut order pelanggan..


 Packing elok2 bagi urusan pengeposan..


Buat masa sekarang saya menggunakan perkhidmatan POSLAJU..



Kalau ada apa pertanyaan lagi boleh la berhubung dengan no yang dinyatakan..


Blog yang Diikuti