SHoPPinG Di WaTSoN

12/12/2014 01:12:00 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Maaf ya bulan nih Eyda kurang memuatkan entry berkaitan diri kami.. Apapun Eyda akan cuba sedaya upaya Eyda untuk menyajikan yang terkini kepada korang semua..

Sebenarnya story nih dah lama, tapi baru berkesempatan nak update hari nih.. Terlupa sama nih.. Okeylah, kisah nih terjadi hujung bulan yang lepas..

Eyda ke KOMTAR atas urusan kerja, dalam perjalanan nak ke tempat parking kereta, Eyda lalu Watson.. Yelah, lama tak jengah Watson, memandangkan ada kad ahli, apa salahnya membeli apa yang patut sambil menambah point yang ada kan?

Eyda beli laa apa yang agak murah dan memang nak guna kan.. Masa nak bayar, cashier offer laa barangan PWP sekiranya nak.. Eyda ambik hand soap dan ubat kumur.. Okey, dengan semua pembelian tuh Eyda layak mendapat tepawe watson ya.. Tepawe 3 in 1.. Dah dapat free, rembat jelah kan..


Tepawe watson..


Dalam nak bayar tuh, biasa laa cashier akan tanya ada member kad atau tak.. Eyda dengan yakinnya jawab ya lah dah memang ada kan.. Bila cari-cari dalam beg duit beberapa kali, ooiit tak dak laa plak.. Huhuhu dalam hati berkata "adoi laa, ruginya tak dapat nak kumpul point"..

Bila dipikirkan balik, baru Eyda ingat yang Eyda dah tertinggalkan kad tuh dalam kereta kerana kad tuh kan boleh digunakan sebagai kad touch n go.. Eyda bagitau jer kat cashier tuh yang Eyda tertinggal kad tuh dalam kereta..

Okey, dia trus mintak no hp Eyda, heran jugak Eyda untuk tujuan apa kan? Rupanya jika kita berikan nombor telefon yang sama dengan kita register dulu, diaorang akan transfer point masuk ke dalam kad kita.. Wah lega kan, dapat jugak menambah point..

Kalau pergi shopping contoh, AEON Big, AEON, Tesco dan sebagainya kalau kita terlupa bawak kad ahli jangan harap laa nak dapat tambah point kan.. Burn macam tuh ja point tuh.. Kena plak time tuh beli barang banyak, dan jumlah point pun banyak.. Rugi kan..

Korang kalau terlupa bawak kad Watson, stay boleh kumpul point ya.. Mudah kan..




You Might Also Like

43 comments

  1. comei plak Tupperware dia...
    bagus kad watson ni ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comei sangat tepawe dia.. ada 3saiz berbeza dan warna tudung yang berbeza.. bagus kad watson yang terbaru tuh..

      Delete
  2. owh... boleh guna untuk TnG e? takdepon tulis kat kad tu(dan2 tu g tengok kad tu haha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad watson yang baru boleh guna untuk Touch n Go.. kalau belum tukar, cepat2 pegi tukar.. banyak lagi kelebihannya berbanding kad yang lama..

      Delete
  3. saya punya kad masih yang lama...yang takde TnG lagi...nak kena tukar ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukar mama amir, banyak kelebihan kad baru nih..

      Delete
  4. boleh tahan panas tak tapewer die eyda?
    ade ala2 tupprware tak...rasa cam suka la pulak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti laa.. tapi kat gambar atas tuh ada tunjuk boleh guna oven.. rasanya tahan panas jugak..

      Delete
  5. saya dok guna kad watsons yang lama lagi. nanti2 la baru tukar yang baru. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun hari tuh time baru kuar kad baru dia orang offer.. buat jelah..

      Delete
  6. Replies
    1. sama laa, kekadang kebetulan lalu kat watson baru singgah. in shaa Allah hani nanti saya join..

      Delete
  7. saja nak share ;) kat sini masa apply kad Tesco tu, dia bagi 1 kad biasa dan 2 mini cards.

    yg bestnya sbb mini card tu boleh gantung sekali kat keychain especially kunci kereta, so, memang biasanya akan bawak :D yg bestnya lagi sbb dia ada 3 kad macam tu, boleh bagi kat ahli keluarga kita so that 3 orang setiap kali beli belah kat Tesco, still point masuk kat akaun yg sama ;D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh mungkin kad tesco mini tuh baru lagi agaknya.. sekarang pun saya dah jarang ke tesco..

      Delete
  8. Hehehe... ingatkan cashier tu minta no phone sebab nak berkenalan... hik3x... bagus juga watson ni kan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cashier pompuan.. kalau lelaki kena tanya laa jugak nak buat apa kan.. hehehe..

      Delete
  9. Salam pkenalan...

    Sy selalu kompiis antara watson dgn guardian...huhu...

    I folow u #340...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kekadang konpius jugak.. thanks sudi follow.. in shaa Allah nanti saya kunjung balas..

      Delete
  10. tahniah ! awak pemenang segmen giveaway diana Rashid ... sila berkunjung ke Fb https://www.facebook.com/qaseh.vee utk tuntutan hadiah .... terima kasih

    ReplyDelete
  11. bagus jugak watson ni ye. menghargai customer. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah tak sangka plak boleh macam tuh..

      Delete
  12. Ok la macam tu bole transfer..
    Lega..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lega jugak boleh transfer macam tuh.. ingatkan nak burn ja point tuh..

      Delete
  13. oh mcm tu ea.. bru tau..cashier tak pernah kabor pun selama yui pernh trtggl kad watson.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa baru tau.. tuh nak share dengan semua.. sekurang2nya tak burn point kita..

      Delete
  14. Yeayy...sama r, saya pun ada member card Watson ni. Dah banyak kali redeem. Sbb mmg suka beli barang kat Watson. Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, best kan time redeem.. hehehe..

      Delete
  15. Watson pun ada tapwe?
    Dah lama x masuk Watson.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah..untung lah. Nampak sangat lama dah saya x masuk watson sebab xtau pun ada member card. Dapat juga tapwe cantik tu ea :)

      Delete
    2. tepawe besa jer shikin.. mungkin sesaja diaorang nak mempelbagaikan barangan.. memang lama shikin tak ke watson.. nanti kalau ke watson buat laa kad dia.. pelbagai guna selain dari kutip point beli barang kat watson..

      Delete
  16. * Nanti saya singgah BW lagi tau, k.izzeyda.
    Banyak sangat hutang ngan sumeorang ni xD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe slow2.. akak pun banyak hutang nih.. bulan nih busy skit..

      Delete
  17. wahh watson dpt tupperware no kak eyda?
    haah la kalo mmber card lain2 kalo x bwk, mmg burn cmtu je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ada tepawe, baru jer kot.. rugi kan klu tak boleh kutip point..

      Delete
    2. haah tu la rugi pulak kalo xleh kutip point haa

      Delete
  18. Saya pun tak tahu mana letak kad saya. Asyik kumpul point jer, belum claim apa-apa lagi sebab dah lama tak pergi watson.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat baru laa mama.. saya dah claim skali.. nih nak kumpul dulu, nanti baru claim plak..

      Delete
  19. tak penah ada kad2 shopping.. hehe..
    yang ada bookstore kad.. hehe, popular, pustaka union,

    ReplyDelete
  20. Baguslah watson buat sistem macam tu. Ada sesetengah kedai, nasib kitalah kalau tak bawa kad. Saya pun suka shopping barang kat Watson :)

    ReplyDelete
  21. Watson ada shopping online jugak. Ada free sample dan gift lagi. Wife sukalah place order. Tunggu barang sampai kat office lagi jimat masa dan kos.

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Blog yang Diikuti