LuCu Ke?

11/18/2014 12:04:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Kepala nih ligat berpikir nak update apa laa kat blog nih.. Bosan jugak bila tengok blog tak berupdate..

Bila belek-belek gambar kat galeri tab baru prasan satu gambar lucu.. Bila tengok gambar dan ingat kejadian tuh mesti tersenyum dan gelak sendiri..




Suka hati si budak kecik nih jer, dia ambil masking tape nih lekat kat dagu.. Lepas tuh cakap ibu, Kimie ada janggut.. Siap pegang masking tape tuh.. Buat gaya orang tua.. Hehehe..

Ada saja idea dia.. Bosan sesangat laa tuh.. Gambar nih Eyda snap hari terakhir berniaga di konvo USM minggu lepas..

Apapun bebudak berdua tuh memang suka laa ikut Eyda meniaga minggu lepas.. Kimie nih dengan tiada perasaan malu siap promote lagi pewangi keta DR.Perfume nih..

Bakal menjadi usahawan suatu hari nanti.. Minat betul berniaga.. Pandai tau dia berniaga.. Ada saja dia nak jual.. Dah 4 botol pewangi keta nih dia jual kat cikgu yang ajar dia..

Ni pun ada lagi cikgu kelas order 4 botol pewangi keta dengan dia.. Lagi laa seronok, siap dapat upah daripada Eyda.. Hehehe..



You Might Also Like

21 comments

  1. Wahhh bagus Kimie dah ada ciri2 usahawan tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah ciri2 tu lebih ada pada Kimie berbanding abang dia, Izzat.. Izzat tak brapa pandai meniaga dan kurang minat nak meniaga..

      Delete
  2. bagus.. kecik-kecik lagi dah ada bakat promosikan produk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap boleh jadi usahawan berjaya suatu hari nanti.. bantu ibu dia meniaga.. :D

      Delete
  3. baguih la tu, kat mana tumpahnya kuah kalau bukan kat nasi. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tuh.. Eyda pun baru jer lagi berjinak dalam bidang perniagaan nih.. Belum pun cecah setahun..

      Delete
  4. Acik dulu kecik-kecik macam ni la...berjual kat cikgu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh ya ka kak watie.. itulah kalau berniaga kat sekolah nak jual kat siapa lagi kan..

      Delete
  5. Replies
    1. itulah, bukan ada siapa yang ajar.. dia sendiri nak buat..

      Delete
  6. Amboi kimie kecik2 dah ada janggut. Hehe. Bakal Bisnesman ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ada tokoh tak Kimie jadi bisnesman?

      Delete
  7. bagusnya kimie.. ada ciri2 usahawan berjaya nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. ya ka shad.. boleh bantu akak mengembangkan lagi perniagaan laa klu macam nih.. :D

      Delete
  8. Sejuk hati ibunya. Kecik-kecik dah tak payah disuruh tolong ibu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah mama.. harap sikap nih akan bertambah baik.. hehehe bab meniaga ok, tapi keja lain kat umah memang susah skit nak mintak tolong.. huhuhu..

      Delete
  9. Samalah dengan Abe.
    Dari kecik sampai dah 5 tahun, kerjanya asik 'curik' tape 'Sold' dari plastik beli barang & lekat kat muka dia.
    Kadang2 kat tangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nama pun bebudak shikin.. macam2 perangai ada.. hehehe.. Kimie nih pun macam2 perangai ada.. ada saja idea dia nak buat macam2..

      Delete
  10. Heheheh ikott jejak mak dia la ni yeee.... tahniah kimie...
    tp mule2 tgk mmg nampak lucu la gmbr tu kak eyda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah mudah-mudahan dia ikut jejak langkah akak.. lucu kan tengok gambar dia..

      Delete
  11. Assalam eyda,
    waaaaaaaaa
    berbakat kimie yer :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Blog yang Diikuti