October 4, 2014

SeLeSeMa Laa PLaK


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Rasa tak best plak bila tak update entry ari nih.. Biar pun kekurangan kesihatan sikit hari nih.. Semangat untuk blogwalking dan update entry berkobar-kobar..

Sebenarnya malam semalam rasa macam nak selsema.. Apa lagi telan ubat siap-siap.. Bangun pagi nih rasa sakit tekak skit, kering tekak dan berkahak..

Rasa macam nak demam pun ada juga nih.. Huhuhu dah lama benar tak rasa sihat macam nih.. Kureng semangat nak raya nih..


Gatal tekak.. hidung berair..
Kredit google

Semoga gugurnya dosa lalu dengan sakit nih..
Kredit I Luv Islam.com


Apa pun masak jugak untuk tengahari tadi.. Menu yang simple mample jer tengahari nih.. Ketam masak lemak cili padi dan ikan masak asam.. Jadilah, ada juga lauk untuk dijamah.. Malam nih mungkin tambah lauk skit..

Menu tengahari kami.. Ini yang tinggal..

Tadi sebelum taip entry nih, sempat jamah kek coklat moist hasil tangan hubby.. Dah selamat masuk perut.. Jom layan gambar sekeping..

Menu minum petang..

Okeylah nak rest-rest dulu.. Moga cepat sembuh.. Wish buat diri sendiri.. Korang mesti tengah sibuk buat persiapan untuk raya esok..



16 comments:

  1. Haha . Yaa , raya esok . Mak masak rendang :D btw terliur pulak tengok ketam masak cili padi tuhh xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, huhuhu esok baru nak balik kampung.. sian plak kat anak arnab, kang kebuluran plak.. nak kena bagi susu nih.. skali skala masak menu tu, permintaan anak2..

      Delete
  2. smoga cpt sembuh...
    nk nk raye ni plk dtg selseme

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ayu.. itulah, time nih juga dia nak selesema.. dah ujan kat sini, asyik baring sambil berselimut laa layan blog.. hehehe..

      Delete
  3. takpe. sakit tu mengurangkan dosa kecil kita. :) sakit datang bukan saje-saje.

    apapun, selamat hari raya kak. ^^, untunglah ada hubby buatkan kek. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Amy J.. kita pikir yang positif.. selamat hari raya Aidiladha buat Amy J juga.. ermm dia suka layan permintaan anak2.. alhamdulillah laa, dapat juga jimat duit dari nak kena beli..

      Delete
  4. semoga cepat sembuh..Za pun selsema.. huhu..raya dalam sakit jawabnya..

    ReplyDelete
  5. Get well soon kak :)
    Sedap lauk simple mample tu.
    terer lah husband buat kek. Buat ubat hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks.. itu jer menu yang terlintas kat minda.. dah dia nak buat, layankan jelah.. huhuhu tak baik lagi..

      Delete
  6. semoga cepat sembuh :) pandai hubby buat kek.. nampak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks amanina.. sedap rugi kalau tak makan..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...