October 8, 2014

MeNu MaLaM NiH


Assamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Baru lepas makan malam.. Terlewat la plak malam nih.. Tu laa tadi time masak, boleh sibuk nak tengok gerhana bulan.. Hehehe..

Nasib laa malam nih encik abang tolong masak jugak.. Jadi cepat laa siap urusan masak memasak untuk makan malam nih..

Yelah dengan nak solat maghrib lagikan.. Menu malam nih pun hasil borongan barang basah kat pasar malam.. Kalau tak lain laa menunya..

Jom ushar skit menu kami sekeluarga.. Simple-simple jer menu kami.. Nama pun untuk makan malam kan..


Inilah menunya


Masak lala masak lemak cili padi, sambal petai dan petai rebus.. Sambal belacan beli ikan keli dan puyuh goreng panas tengahari tadi..

Alhamdulillah kenyang sekenyangnya.. Okeylah nak baring, letih dah.. Bateri tab pun kena tambah power skali ngan handphone.. Tadi time upload gambar pun sempat layan whatsapp jap..

Itulah data tab ni dah limit, jadinya dah slow motion nak upload gambar.. Esok laa baru upload gambar gerhana bulan yang nampak tadi..

Tunggu entry akan datang.. Sori gambar gerhana bulan nanti tak cantik sangat sebab kamera yang elok bateri kong.. Huhuhu..



9 comments:

  1. Akak, ni bukan simple.
    Memang sedap punya dinner.
    Teliuq pulak.

    ReplyDelete
  2. Acik suka petai bakar...kurang sikit baunya..
    cuba lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. En.abang pun cakap bakar sedap.. tak pernah buat lagi, next time plak..

      Delete
  3. lala ayu suke masak pedas...
    ummpppphhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat sambal lala, dah ada sambal petai.. just buat masak lemak cili padi jelah.. semua pedas2 punya menu.. hehehe..

      Delete
  4. Petai tu yang membuka selera tapi saya takleh makan banyak, angin satu badan nanti.

    ReplyDelete
  5. masak lemak lala+ sambal petai memang terbaik! boleh makan nasi bertambah2. hehe

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...