October 19, 2014

HaRi KeSiHaTaN MeNTaL SeDuNia 2014


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Hari nih dapat juga join program kesihatan.. Tadi pagi-pagi kami berjalan 10,000 langkah ya..

Sebelum nak jalan kena daftar dulu.. Dapat satu beg goodies dan sijil penyertaan.. Selepas senaman aerobik apa bagai, baru acara jalan kaki dimulakan.. Rasanya dalam 5km jugak kami berjalan..

Izzat ngan Kimie sampai lorat tak larat nak jalan.. Pujuk, punya pujuk jalan jugak sampai ke tempat permulaan.. Huhuhu baru dapat nombor cabutan bertuah.. Jawab juga kuiz yang dibuat, pen pun dapat..

Lepas tuh apa lagi, makan dulu.. Lapar tau dah jalan jauh.. Abis makan tunggu juga, manalah nak tau nombor yang dapat tu bertuah.. Tapi tak bertuah.. Penat menunggu, masuk shopping dalam Mydin Mall dulu laa..

Keluar dari shopping, anak-anak dah tak mau tunggu.. Yelah dah tengahari korang.. Kimie nak check gigi.. Okey, semua masing-masing check gigi.. Kimie ngan Izzat dapat berus gigi dan ubat gigi.. Ibu dia dapat ubat gigi jelah..

Jom tengok gambar yang ada.. Tak banyak sangat snap gambar.. Hehehe..


Posing selepas pendaftaran

Nak jugak posing

Antara peserta berjalan kaki 10000 langkah.. kebanyakkan student
kolej jururawat..

Perasmian oleh Timbalan Menteri Kesihatan Malaysia



Posing sebelum balik

Goodies bag

Sijil penyertaan

Balik umah rehat-rehat sambil siapkan entry nih.. Letih betul rasa badan nih.. Hari nih beli jer makanan.. Tak larat nak memasak.. Tunggu malam nih masak simple-simple jer rasanya..



10 comments:

  1. hehe. pandai izzat dgn kimie selfie :)
    tahniah kak sebab berjaya menempuh cabaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah besar, pandai laa bebudak tuh selfie nih.. thanks budak, penat juga tadi, lupa nak bawa air yang diaorang bagi..

      Delete
  2. ada sijil jugak. beznye
    bagus program mcm ni, bagi motivasi tentang penjagaan kesihatan

    Jemput rakan blogger join segmen mudah ni: Klik: 4 POWER BANK UTK DI MENANGI !!!
    Menyediakan hadiah: 4 unit Power Bank 10,000mAh
    Jemput join kalau free :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah tengok ada sijil dalam beg goodies tuh.. tuh yang best join program kesihatan.. kuiz pun ada hadiah..

      Dah tengok segmen tuh, belum dapat join lagi..

      Delete
  3. wahhh seronoknye dapat join aktiviti cmni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali join aktiviti macam nih best juga.. ayu tunggu anak besar skit setahun lebih atau dua tahun, boleh join jugak.. santai2 jer..

      Delete
  4. Dah besar anak-anak kak sue kan...mesti anak-anak seronok join aktiviti macam ni..pastu dapat hadiah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah dah sekolah pun diaorang Yan.. mestilah best, diaorang yang excited lagi..

      Delete
  5. Students kolej jururawat tu diwajibkan kott.
    Tu sebab ramai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya shikin.. diaorang datang dengan bas.. klu tak salah, 3 biji bas atau lebih bas student kolej jururawat..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...