ChaR KoeY TeoW

10/28/2014 09:21:00 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Sori tak dapat nak update semalam, hari nih baru dapat mengupdate.. Minggu nih ngan minggu depan memang Eyda sibuk..

Minggu depan busy dengan kerja dan bisnes skit.. Bisnes apa, Eyda ada buka booth untuk konvo USM.. Jika sesiapa ada yang berada berhampiran, jom laa melawat Eyda.. Boleh juga kita berkenal-kenalan dengan lebih rapat lagi.. Hehehe sempat lagi..

Meh kita sambung story ari nih.. Nih Eyda nak rest jap, nanti nak sambung buat keja balik.. Korang dah makan? Eyda belum lagi, tapi anak-anak dah selamat makan dengan kenyangnya..

Malam ni menu simple jer, char koey teow.. Memandangkan bahan memang dah lengkap, maka apa lagi masak jelah.. Itu yang cepat pun, dah anak-anak bising lapar.. Kesian plak kan kalau nak masak nasi dan macam-macam lauk.. Maunya lambat..


Tara menu kami.. 

Okeylah tuan blog pun belum sempat lagi nak rasa char koey teow tuh.. Apapun anak-anak cakap sedap lerr..

Korang makan apa malam nih? Syer la skit, manalah nak tau boleh mencetuskan idea untuk Eyda memasak esok hari..


You Might Also Like

16 comments

  1. Makan pulak dengan lada jeruk...perghh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tuh kak watie, mau terangkat..

      Delete
  2. Hantu char koey teow disini xD sedap lahh , rasa lapar pulakk .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak offer pun dah clear.. sampaikan akak buat megi plak tambah.. apapun masak sendiri memang puas.. boleh makan banyak2.. hehehe..

      Delete
  3. sedapnya. busyra mmg suka char keow teow.. feveret!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh ya ka.. sedap kan busyra.. hehehe..

      Delete
  4. Gmbar tak berapa nak menyerlah... hehehe... tapi rasa sedap jer kot... :D bakmeh nak rasa skit... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cahaya kureng membantu.. itu gambar kureng skit.. tapi memang licin lerr sekali hadap.. hehehe..

      Delete
  5. Char kuey teow ni salh satu fav ayu jugak..
    Nak2 kalau abah yg buat...
    Bleh request udang lebeeyhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masak sendiri nak letak udang lebih pun boleh.. sedap kan ayu, sesekali makan char koey teow..

      Delete
  6. sha ari tu pernah juga makan ni, mmg sdp kan..lps tu ada nmpk kwn mkn dgn jeruk lada ka? mcm pelik ja dia makan..tp nmpk sdp haha...ari tu beli dkt kl rm4, sikit sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm sedap.. kalau beli memang rasa tak cukup.. bila masak sendiri, mau puas hati.. ermm jeruk lada tu sedap juga kalau makan dengan char koey teow.. tapi kalau perut tak tahan, boleh sakit perut..

      Delete
  7. Akak masak char koew teow?
    Thumbs up lah, kak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya shikin, akak masak sendiri.. guna perencah char koey teow ngan letak kicap dan sos tiram skit.. memang sedap jadinya.. hehehe..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Blog yang Diikuti