TePuNg aJaiB

9/01/2014 04:25:00 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Petang nih nak citer pasal tepung kek yang best sangat nih.. Korang boleh masak untuk dijamu kepada tetamu pada bila2 masa yang diperlukan..

Rasanyanya mestilah sehebat chef baking membaking.. Anda yang first time membaking pastinya boleh masak kek nih..


Contoh tepung yang sedia ada dalam stok..


Tepung untuk kek coklat tuh teramatlah mudah..  Just tambah 2 biji telur ja tau.. Yang lain ikut ja arahan yang diberikan.. Boleh dikukus atau dibakar dalam oven.. Dah banyak kali cuba kek nih.. Yang kukus semalam pun sempat rasa sepotong jer..

Tepung kek keju strawberi sama juga caranya dengan tepung kek keju blueberi.. Cuma tambah susu UHT jer.. Ala susu yang dalam kotak tuh.. Yang nih memang senang tak payah kukus atau bakar.. Hanya simple jer, simpan dalam peti ais selama 4 jam ja.. Sedia untuk dinikmati..

Harga tepung kek coklat hanya rm12.90..  Manakala kek keju strawberi dan kek keju blueberi rm28.90..





You Might Also Like

8 comments

  1. tetibe rasa lapar nengok tepung kek tu kak
    nelan air liur dibuatnya
    nak cari mknn kat dapur la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yumida telan air liur ja.. Kat umah nih pantang ada stok tepung nih, anak2 mesti nak suruh buat kek jer.. Huhuhu boleh membina badan..

      Delete
  2. Replies
    1. Sama laa start ada tepung nih, kerap plak buat kek.. nyum3 sedap..

      Delete
  3. Replies
    1. Mudah dan cepat.. produk yang ok boleh la promote..

      Delete
  4. sedap tu kek coklat..mn nak cari tepung segera nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ke PB.. kat akak ada stok.. tak pun PM tinggal kat mana? maybe akak boleh tolong check lokasi terdekat dengan PB..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Blog yang Diikuti