September 10, 2014

SaLaH BaRaNG


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Maaf laa kureng update skit.. Memandangkan semalam kureng sihat dan internet dah mula men'slow'kan dirinya.. Ni pun usaha juga untuk update.. Nak bagi blog berupdate selalu..

Pernah tak korang menerima barang yang silap? Mungkin ada yang pernah kan? Apa yang korang buat bila terima barang yang salah ni?

Barang yang saya order melalui internet, sampai semalam.. Memandangkan semalam EL sebab tak sihat, baru hari ni tengok barang yang sampai.. Jom tengok dulu apa barangnya..


Bungkusan yang diterima..

Colour : Coffee

V

V

V

V

V


Inilah barang yang dimaksudkan..

Warna beg yang diterima, huhuhu khaki..

Hal ni laa yang menyebabkan kureng skit laa order online.. Call nak komplen, tak dijawab plak.. Lastly petang tadi email kat inquiry dia orang... Dia orang suruh pos semula, dan akan gantikan yang sepertimana yang di order..

Persoalannya sekarang, tak kan kita plak nak kena tanggung kos pengeposan kepada dia orang kan? Padahal semua ni bukan salah dipihak kita..



12 comments:

  1. Replies
    1. Huhuhu.. tu la pasal.. nasib la bila beli barang online..

      Delete
  2. awk kne reply blk dorg tya cmne dgn kos pos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah reply.. tunggu feedback dia orang macam mana..

      Delete
  3. Tak boleh lah mcm tu. Kos semestinye dorg yg kena tanggung sbb totally salah dieorang.betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu dia orang reply email.. harap dia orang tanggung laa kos pos kita kepada dia orang.. kalau tak nak tanggung baik tak payah tukar..

      Delete
  4. Salam...salam ukhuwah dari bunda...

    Bunda selalu jugak ordrer online...tapi belum pernah tersilap lagi...kena komplen dan mintak ganti kos pos tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam bunda.. itulah email yang dia balas nak ganti rm6 jer harga pos.. huhuhu.. saya slalu guna plastik poslaju prabayar rm9 tuh.. rugi la kan.. baik tak payah tukar kalau macam nih..

      Delete
  5. Dari pengalaman zumal tak pernah lagi ler silap barang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah zumal, saya pun ada juga buat bisnes kecil-kecilan online nih.. stakat sekarang ok jer, tak pernah silap lagi la pos barang orang.. huhuhu.. sedih kena macam nih..

      Delete
  6. betul2..sepatutnya dorang yg tanggung kos pos..sebab kita dah bayar untuk barang yg kita order...haih..sabar noo...

    ReplyDelete
  7. Saya pernah order baju jahitan teruk sangat tahap nak bako. Hehe.
    Die pulangkan duit lepas saya pos semula baju tu.
    Tapi, duit pos x dapat.

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...