September 29, 2014

PiNGaT SeMPeNa SuKaN TaHuNaN SKPB 2014


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Sekejap jer dah hari Isnin.. Anak-anak hari nih cuti peristiwa.. Esok pun cuti juga sebab budak tahun 6 ada peperiksaan semula UPSR.. Cuti sakan la diaorang..

Okeylah nak sambung citer pasal sukan hari tuh.. Suka betul kan buat part by part.. Kali nih tukar skit tajuk sebab nak citer pasal pingat yang dapat jer..

Jom tengok dari dekat pingat yang Kimie terima.. Jadi ciwi kejap ye.. Sempat lagi nak snap masa dok dalam keta.. Nih sapa yang ciwi lebih nih.. Hehehe..


Hoyehhh tahniah Kimie dapat 2 pingat kali nih..

Koleksi pingat yang dibawa balik..


Ehhh korang rasa ada pelik tak tengok pingat-pingat nih? Rasa-rasa apa yang peliknya? Jeng jeng jeng.. Jawapannya ada di bawah ya..


V


V


V


V


V




Haa inilah pingat yang extra tadi.. Acara Guru dan Ibu Bapa..
Acara Mana Kasut Saya?


Kita orang kena lari sejauh 50 meter tanpa kasut, kena cari kasut masing-masing dan lari sejauh 50 meter ke garisan penamat.. Lawak kan? Acara yang diberitahu masa nak kena lawan..

Tak sangka plak dapat pingat.. First medal dalam hidup nih.. Selama bersukan, tak pernah dapat pingat.. Selalu dapat hadiah selain medal ja.. Seronok plak rasa..

Jadi terlebih ciwi daripada anak-anak.. Siap gantung kat pingat-pingat anak kat rumah.. Hahaha ciwi tak?




12 comments:

  1. Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks rose.. jap lagi saya kunjung balas dan follow back ya..

      Delete
  2. hahaha.. saya harap dapat join sukan sekolah jugak bila anak anak masuk sekolah nanti.. nak ciwi jugakk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru tahun ni rasa diadakan acara untuk ibu bapa.. tahun lepas tak de pun.. awal tahun hari tuh masa sukaneka dan merentas desa pun cikgu adakan sukaneka untuk ibu bapa.. hanya hadiah makanan sebab cikgu plan last minute..

      Delete
  3. Replies
    1. Hehehe.. thanks Iola..tetiba jer dapat medal..

      Delete
  4. tahniah sis. hehe. ingat budak sekolah je dpt medal.
    kak ciwi tu apa? maaf le sy xtau. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, tak sangka cikgu sediakan medal untuk acara guru & ibu bapa nih..
      ciwi tuh maksudnya macam terlalu teruja, terlalu suka dan ada sedikit perasaan ingin menunjuk-nunjuk apabila beroleh sesuatu yang sangat dihajati atau diingini..
      tak pe, bahasa utara, tak semua tau.. tak tahu tanya jer..

      Delete
  5. hehehe, bukan selalu nak merwasa ciwii kan? XD

    jemput singgah blog
    BLOG AINA AKMAL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tuh Aina.. sekali sekala apa salahnya.. jap, nak singgah..

      Delete
  6. Replies
    1. Thanks shikin.. ciwi tuh maksudnya macam terlalu teruja, terlalu suka dan ada sedikit perasaan ingin menunjuk-nunjuk apabila beroleh sesuatu yang sangat dihajati atau diingini..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...