September 26, 2014

Liebster Award #3 - By Budak


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Huhuhu soalan mencabar minda di petang hari.. Dah lama peram, baru hari nih dapat siapkan sepenuhnya.. Sori ye Budak baru hari nih dapat jawab ke semuanya..





1. Pasukan bola sepak pilihan anda.
Tak minat bola

2. Lagu patriotik kesukaan anda.
Di sini lahirnya sebuat cinta.. Sesuai dengan kemerdekaan tahun nih..

3. Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat di dalam negeri tersebut.
Pulau Pinang.. Ada 5 daerah di Pulau Pinang..

4. Asam pedas berasal dari negeri mana? 
Rasa-rasanya Melaka.. Betul tak?

5. Dalam banyak-banyak pantun, pantun apa yang paling anda sukai?
Pecah kaca, 
Pecah gelas, 
Sudah baca,
Harap balas

Guna time hantar kad raya dulu-dulu..

6. Kalau celup stoking putih dalam air yang berwarna merah, stoking jadi apa?
Warna pink.. Huhuhu ada baju putih yang terkena baju yang warna merah.. Tak pasal-pasal bertukar warna baju..

7. Apa yang anda faham tentang "buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan".
Buah cempedak di luar pagar tu bukanlah milik kita.. Kalau nak ambik sekalipun memang kena ambik dari luar..

8. Dalam banyak-banyak negara, negara mana yang mempunyai banyak artis KPOP?
Mestilah Korea.. K tu melambangkan korea.. POP tuh menunjukkan jenis lagu yang dinyanyikan..

9. Siapakah yang mencipta blogger.com?
Mr. Google.. Hahaha memang tak tau nak jawab..

10. Pertahankan blog anda dengan mengatakan bahawa blog anda sangat best dan sebab kenapa ia dianggap best.
Sebabnya ia berkisah kehidupan berkeluarga.. Kekadang ada info yang diselitkan di dalam entry yang ditaip..

11. Apa perasaan anda semasa menjawab soalan-soalan diatas?
Fuhhh berpeluh ngan mencabar minda juga nak jawab.. Ada jawapan pakai jawab ikut logik jer.. Ada yang hentam sajalah..

SOALAN TAMBAHAN :

12. Berikan sebarang komen tentang budak yang memberikan soalan diatas. 
 Hahaha.. memang mencabar di petang hari..

13. Adakah anda menggunakan google.com untuk menjawab soalan diatas?
Menjawab guna akal fikiran yang tengah tak berapa betul nih.. Hehehe..







8 comments:

  1. Yey, mekaseh kak sudi jawab. Takpe biar lambat asal selamat.
    Yg sy tau stoking kalau celup dalam air warna merah jawapan dia stoking jd basah. Hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. U r welcome.. jenuh kutip semua soalan, jawab skit2.. hahaha jawapan yang betul, memang basah..tapi jadi warna pink lerr..hehehe..

      Delete
  2. selamat bersegmen kak. segmen berantai sambil berkenal-kenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Yumida.. banyak lagi hutang nih.. masih ada dalam draf.. yup dapat la berkenal-kenalan..

      Delete
  3. hye..comey pantun..
    khaty 'tag' untuk The Versatile Blogger Award(tak reti buat link)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pantun zaman sekolah.. ok khaty, mungkin take time skit..

      Delete
  4. Tag akak
    http://www.syuhadasalleh.my/2014/09/paris-souvenirs-giveaway-by-jindrisska.html

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...