KiMie TaK SiHaT

9/19/2014 07:38:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Morning.. Huhuhu Kimie tak sihat, kalau tak just selesema gitu.. Awal pagi tadi start cirit dan muntah..

Ntah apa silapnya pun tak pasti.. Kalau dulu dia kerap muntah sebab salah makan.. Almaklum sajalah Kimie nih ada kekurangan enzim G6PD..

Saya rasa ramai yang kurang tahu pasal nih.. Yelah, dia jarang sakit.. Itu yang susah hati bila tengok dia macam nih.. Bila dia kerap cirit dan muntah tetiba teringat plak pasal penyakit dia..

Kesian plak tengok dia, sampai pucat muka tadi lepas muntah.. Ni dia nak tido balik, tapi tak berapa nak lena..


Kimie terlelap jap..

Terjaga la plak tak boleh nak lena sangat..

Biasalah bila anak-anak tak sihat, kitalah yang paling susah hati kan.. Harap Kimie cepat sembuh.. Risau plak kat dia..




You Might Also Like

14 comments

  1. Risau betul tgk ank2 tak sihat ni. Klau bleh biar sakit tu pindah ke kita jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu mama.. risau, asyik ulang masuk toilet ja.. ni dah tido balik..

      Delete
  2. alahai kesiannya, cepat sihat tau... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa, ni sampai tak mau makan lagi..

      Delete
  3. Yang penting maintain good hydration - minum banyak air ok & ors.
    Get well soon, kimi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tengahari nih baru berselera makan skit.. minum air kosong pun banyak.. dah tak cirit dan muntah buat masa nih..

      Delete
    2. Alhamdulillah lega la shikin. nasib makan ubat cirit cepat, jadi tak la berlarutan lama2..

      Delete
  4. Replies
    1. Thanks Mimie.. stakat sekarang ok laa dah tak cirit dan muntah.. harap dia betul2 beransur ok..

      Delete
  5. Replies
    1. Thanks budak.. alhamdulillah dah ok buat hari nih.. dah tak muntah dan cirit.. nasib bagi makan ubat awal..

      Delete
  6. Replies
    1. Thanks wanie.. alhamdulillah dia cepat sembuh hari tuh..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Blog yang Diikuti