August 17, 2014

KeK CHoCoLaTe MoiST


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Nak story mory pasal kek lagi.. Petang semalam kek coklat keju leleh dah selamat dijamah oleh dua beradik tuh.. Huhuhu sedap sangat la tuh sampai licin..

Malamnya si kecik Kimie dah bising-bising suruh baking kek lagi.. Aduh mood kemalasan dah melanda diri ketika itu.. Alhamdulillah en.abang kerajinan nak membaking kek coklat plak..

Memula nak buat dalam tray muffin jer.. Lastly letak dalam tepawe kecil-kecil macam nih.. Senang nak makan.. Semalam tak sempat nak letak topping, Izzat dan Kimie dah selamat menjamah kek nih seorang dua bekas..

Nak tengok saiz tepawe tuh.. Ala yang comel nih, jap letak kat bawah nih..

Sori bekas agak comot, gara-gara Kimie nak tolong letak topping..

Kek yang dah selamat masuk ke perut

Okeylah, sorilah asyik post gambar kek plak ya.. Tetiba nak baking kek sendiri kan.. Apapun hanya tinggal 3 bekas je lagi kek tuh ketika entry nih ditaip.. Izzat cakap tak suka topping.. Nak makan saja macam malam semalam..




10 comments:

  1. Sedapnyee... nk ckettt :) heheheheh

    ReplyDelete
  2. terernye akak membaking kek
    nampak sedap n menyelerakan
    x pernah lg buat kek coklat moist ni
    selalu beli kat kedai je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak terror pun sebenarnya Yumida.. akak beli tepung kek segera, balik tambah bahan skit ja trus siap.. alhamdulillah senang dan mudah untuk menyediakannya.. nanti akak buat satu entry pasal tepung kek nih..

      Delete
  3. dappnyaaa kek coklat moist . favourite :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab anak2 suka yang buat.. itulah, penah bangun jamah kek ni awai pagi..hehehe..sedap kan Lieya kek choc moist..

      Delete
  4. sedapnye kek coklat..nsib baik baru je mkn hari tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib dah makan kan.. kalau tak mau terliur kan syu..hehehe..

      Delete
  5. Memang best buat kalau anak-anak makan sampai habis..penat pun takpa..ber baloi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tuh Mar.. nih pun anak suruh buat lagi dah abis..huhuhu..

      Delete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...