April 8, 2014

KL & ReMBaU

Assalamualaikum semua.. Entry sebelum nih tulis tak tau nak sumbat citer apa dalam nih kan??? Meh nak sumbat satu citer.. 

Tapi maaf lah gambar kureng, gara2 kamera bateri kong.. Lupa plak nak bawak charger.. Hp plak dah nama cap ayam, jadi kureng la snap gambar, sebab nanti susah nak transfer kuar..

Citernya begini.. Husband tetiba call suruh pegi ambik keta dari dia kat Kuala Lumpur.. Apapun cakap kat dia nak pikir dulu, yelah plan last minute la katakan.. Risau jugak kan.. Lastly petang ari Sabtu jenguk jugak tiket ke Kuala Lumpur.. 

Ingat nak ambik malam laa jam 8.30 malam.. Yelah sebab time pi terjah tiket pun dah kul 5.30 petang.. Sempat ke nak siap lagi, last kemas barang lagi.. Tapi penjual tiket kata sempat bas kul 7.30 malam, sebabnya dia kata bas selalu jalan kul 8 malam..

Okey, selepas beli tiket terjah teksi plak.. Dah settle bab teksi, kami balik bersiap laa.. Nasib la sempat jugak naik bas kul 7.30 malam.. Betul la diaorang kata kul 8 malam baru jalan.. Lewat jugak la sampai KL..

Okey la jugak bawak bebudak dua orang tuh naik bas.. Izzat penah jugak naik bas dalam 3 tahun lepas.. Kimie ja first time naik bas ekspress.. Dia punya seronok naik bas tak tau la nak kata.. Hehehe.. 

Hasrat nak bawak naik keretapi, tengok dia punya jadual apa semua dah penuh la orang booking.. Next time la tunggu keretapi laju ada kat sini dulu.. Sian kan kat anak2 tak pernah naik keretapi..

Berbalik pada citer kami, sampai sana area kul 1 pagi.. Kami stay kat Sky Ekspress Hotel.. Okey jugak la hotel dia, not bad.. Selesa la untuk yang nak singgah tido macam kami nih..



 Sempat lagi la berposing bebudak nih sebelum check out.. Hehehe.. Suka tengok telatah diaorang..


Esoknya (Ahad) kami ke Rembau, rumah hubby (rumah company).. Ambik kereta kat sana, keluar dari sana pun dah kul 4.30 petang.. Isi minyak penuh2, touch n go dah top up awai2 masa otw ke Rembau.. Apa lagi drive balik la ke Penang..

Ni first time okey drive sejauh nih sendiri.. Paling jauh penah drive pun KL jer.. Alhamdulillah smooth jer sepanjang perjalanan.. Cuma ada ujan skit masa nak kuar dari N9 dan area selepas Bukit Merah nak ke hentian Alor Pongsu..


Korang tau tak kul brapa sampai umah??? 12.15 pagi.. Okey la bagi yang first time drive jauh2 macam nih.. Rasa kalau selepas nih nak drive sejauh tuh rasa confident skit.. Memandangkan drive dah waktu nak malam, jadinya kurang laju laa.. Bawah 110km/j.. Stay bawak dalam 100km/j jer..


Alhamdulillah inilah pengalaman memandu dalam jarak yang jauh dan tiada masalah dalam perjalanan.. Cuma banyak kali jugak la benti betulkan urat2 dan anak2 nak ke toilet.. Bocor sungguh laa, kejap2 nak benti jer kejanya.. Hehehe..

Okeylah, terima kasih kerana sudi membaca entry nih.. In shaa Allah lepas nih kalau boleh nak letak entry yang banyak gambar skit.. Ada ke??? Ntah laa.. Tunggu..




9 comments:

  1. sama la dgn yumida..kerap sgt bocor klo pergi perjalanan jauh
    syoknye jenjln kat rembau

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 yg kerap bocor terutamanya yg sulung..mcm saya kurang skit, tu yg slalu jln jauh xminum air byk sgt, nnti kerap bocor..hehehe..2 laa tgk ada tmpt mndi kat Pedas, mcm best jer,nnti blh bwk anak2 pegi sana plak..

      Delete
  2. Replies
    1. tak singgah bangi dah..lalu jer bangi tuh..hehehe..

      Delete
  3. Alhamdulillah selamat sampai..
    Apapun tahniah kat akak berjaya drive sejauh itu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..percubaan kali kedua drive jauh..kali pertama drive sampai kl jer,sorg2..kali nih anak2 temankan..

      Delete
    2. Takpe kak, alah bisa tegal biasa..
      Lepas ni sure akan rasa dekat je ;)

      Delete
    3. Betul tuh MJ..Mula2 mesti rasa jauh apa bagai.. Lepas tuh ok dah laa..

      Delete
  4. Assalam eyda,
    go3 woman power
    eh3
    tetiba
    ok bai he3

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...