January 7, 2014

SeHaRiaN BeRSaMa IzZaT DaN KiMie

Assalamualaikum semua.. Ni citer kembali ke tahun 2013.. Ok la banyak nak citer, tuh yang lambat skit baru boleh abiskan story kitaorang.. Yelah nak citer story untuk 3 ari tau.. Citer di penghujung tahun 2013.. Hahaha.. Layan jelah kan..


Entry nih nak story pasal alkisah kitaorang pada 28 Disember 2013 yang lepas..

Dah banyak kali sebenarnya bebudak 2 orang tuh ajak nak pegi Jomheboh.. Asyik tengok iklan jer kat tv ajak pegi.. Yelah, slalunya lokasi jauh.. Tak kan kerana nak pegi Jomheboh, nak redah jauh2 sangat kot.. Hehehe..

Baru nih, ada Jomheboh yang terakhir untuk tahun 2013.. Anak2 tengok iklan pun macam dah tak de prasaan nak ajak kali nih.. Mungkin sebab selalu ajak, mesti cakap jauh kan.. Kali nih tekad nak bawak jugak budak2 tuh..

Kali nih memang surprise laa, tak story apapn kat bebudak 2 orang tuh.. Pagi ari Sabtu, 28 Disember 2013 tuh suruh jer bebudak tuh siap2 cakap nak bawak jalan2.. Lokasinya tak bagi tau ye.. Lastly on the way ke sana, baru bagitau tujuannya..

Nasib kami agak baik, walaupun kereta agak banyak pagi tuh, tapi masih boleh cari parking.. Terpaksa jugak menapak jauh.. Apapun ok jer semata2 nak hiburkan 2 orang bebudak tuh..

Jom layan gambar2 di Jomheboh Amanjaya, Sungai Petani..



Bukti ye dah sampai..Hehehe..


Posing2 dulu.. Ramai sangat yang bergambar kat sini, mencelah jelah kat penjuru nih..



Sila abaikan selipar Kimie tuh.. Hahaha..



Deera dari Banana Squad dan Tam..



Maria Tengku Sabri life depan mata okey.. Dia tak suka orang curi2 snap gambar dia, dia suka posing untuk orang snap gambar dia ye.. Hehehe..



Tetiba untuk lintas langsung jam 11 pagi ada tunjuk kat sini ye.. Masa diaorang panggil nama yang dah daftar, ada yang tak cukup.. Izzat la jadi tukang penambahnya.. Hahaha last minute plak.. Kimie merajuk sebab tak dapat masuk tv.. Nak buat macam mana, masa tuh dia nak budak yang nampak besar..



Okey, semua yang masuk, dapat sorang satu CD yang kat tangan tuh..


Layan lerr tengok maskot Canimal jap.. Dah boring keluar tengok barangan yang dijual dan menjamu selera.. Anak dah bising lapar okey terutamanya si Izzat lerr.. Dah berpanas, masuk dalam Amanjaya Mall.. Alasan nak kena ekon sebenarnya.. Dah selesai semua bagai, kami keluar dari sini.. Jalan jem ngan keta memang banyak sesangat.. Nasib la kami datang awal pagi, kalau tak memang tak jengah dah laa..

Balik dari sini sempat singgah kedai makan member.. Nama kedainya Nasi Kandar Nawab Shah.. Kedai kecik jer, tapi ok la bagi yang baru berniaga.. Kedainya kalau dari Sungai Petani selepas Toyota dan antara deretan kedai ngan kedai used cars.. Kalau dari Tikam Batu memang dari sebelum Shell ye..Bertentang ngan tanah kosong..

Ok la, selepas menjamu selera dan member belanja.. Teruskan perjalanan pulang ke rumah untuk solat Zohor dulu.. Yelah dah plan ngan member dari jam 2.30 petang dah berubah ke jam 4 petang.. Gara2 ramai yang ada jemputan majlis perkahwinan.. 

Korang tau ke mana kami tuju??? Sebenarnya kami member kelas masa form 4 dan form 5 planning nak main bowling kat Summit, Bukit Mertajam.. Asalnya nak buat kat Megamall, Perai.. memandangkan semua lane telah ditempah terpaksa tukar tempat..

Nak tau, anak2 aku main agak okey jugak laa.. Nak tengok score diaorang???? Meh jengah gambar2 di bawah plak..




Gaya dari Izzat yang memang first time main.. Punya nak main sesangat.. Dapat jugak dia lepaskan geram main.. Hehehe..



Cer teka Kimie baling bola bowling nih masuk longkang ke strike???? Ni pun sama first time main..





Inilah keputusan game yang pertama Izzat dan Kimie main.. I tuh mewakili Izzat dan K plak untuk Kimie.. Tengok la ada strike tuh Kimie.. dahsyat tak????





Okey bergambar ngan anak member yang bernama Izzat jugak.. Macam mana la boleh kebetulan.. Tapi anak member bermula ngan Muhammad Izzat ..... dan aku plak nama anak memang bermula ngan Izzat ...







Antara rangkuman gambar yang ada.. Oppss mesti korang pelik kan dengan gambar member yang pakai apron tuh.. Sebenarnya gambar tuh aku snap masa makan kat kedai dia.. Hehehe..


Balik jer dari sini, singgah plak Sunway Carnival Mall.. Buatkan stiker nama untuk bebudak dua orang tuh.. Yelah, dah tak larat tangan nih nak menulis nama untuk alat tulis ngan warna diaorang.. Banyak tuh.. Stiker yang aku buat hanya berharga rm5 untuk 100pcs stiker yer.. Nama booth yang buat stiker nih My Labels Printing kalau tak salah.. Lokasi dia bebetul sebelah tempat main.. Okey la kan dengan harga tuh..

Tapi meh sini kena pau lagi, main plak kat sini.. Mana taknya, tempat buat stiker betul2 ngan tempat main budak2.. Kalau ikutkan buat stiker nih dalam 5 minit jer pun.. Tapi, layan jelah, bukan selalu kan..

Meh layan gambar diaorang main kat sini.. Masa diaorang main, sempat jugak belikan ayam KFC untuk santapan makan malam kami.. Yelah, dah boleh main nanti mau lapar plak kan..



Muka suka tuh.. 



Dan lagi..



 Okey, senang sungguh dapat kawan.. Ni la salah kawan diaorang kat sini.. Tengok muka macam melayu kan.. Skali time nak balik tengok, mak dia cina.. Hampir tertipu dengan wajah.. Hehehe..



 Seronok aihh main dengan bola tuh.. Sampaikan tanam badan dalam bola nih.. Hahaha..





Muka kesian plak tengok.. Macam orang kena kurung rupanya.. Hehehe..



Kimie plak.. Asyik snap gambar Izzat jer kan.. Mana taknya, merata lari, payah nak snap gambar.. Ni pun suruh dok diam jap nak snap gambar..



Dan lagi..



Inilah tempat main yang dimaksudkan.. Harga untuk hari minggu dan cuti sekolah rm13 untuk seorang kanak2.. Kalau hari biasa harga baru rm6 untuk seorang..Kalau orang dewasa ingin meneman budak2 masuk, dikenakan caj sebanyak rm4 seorang.. Ermm untuk masuk ke sini perlu pakai stokin ye kanak2 sekalian.. Hahaha..


Okeylah, tempat nih ditutup pada jam 10 malam.. Orang nak tutup barulah keluar.. Baru berbaloikan dengan harga yang dibayar.. Sebelum balik, apa kata posing sakan dulu.. Meh layan gambar bebudak nih sebelum balik..










Boleh gelak tengok telatah bebudak nih terutamanya Kimie.. Macam2 aksi ada.. Hehehe..


Okey kita trun ke bawah plak.. Menarik jer tengok hiasan Krismas ngan Tahun Baru..











Untuk pengetahuan korang, rusa yang ada nih dibuat dengan polisterine jer.. Pandai kan diaorang bentukkan menjadi rusa.. 

Balik dari sini, memang memasing senang jer lena.. Letih sungguh tuh korang.. Layan jelah dah cuti sampai diaorang bukak sekolah.. Bila lagi nak bawak jenjalan.. Dah tak pergi mana2 sangat kan..

Memang seronok dan penat betoi.. Nanti kita datang tengok wayang plak yer.. Tengok jadual wayang tak berapa menarik.. Citer yang nak tengok pun tak der.. 

Okey la korang.. Dah panjang lebar membebelkan.. Nanti kita sambung lagi story ke kenduri plak, yang bagi aku menarik.. Lain dari yang lain.. 







No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...