June 18, 2013

aMBoi KiMie




Assalamualaikum semua.. Hai dah bersawang2 blog nih dah lama tak berupdate.. Mana taknya tak de citer menarik nak kongsi.. Tetiba ari ni ada idea yang terpacul kat kepala otak nih yang nak berkongsi dengan korang kat sini..

Ari ni nak citer pasal budak kecik sorang tuh.. Petang semalam masa dok rehat2 tetiba terpacul kata2 nih kat mulut Kimie..


"Rama-rama cantik,
  Ikan keli panjang,
  Sarah cantik,
  Kimie sayang..."


Amboi2 Kimie, kecik2 lagi ko dah pandai bercinta yerr.. Bila tanya sapa Sarah tuh, awek ke??? Dia gelak2, suka sangat.. Nanti tengahari ibu nak tengok sapa Sarah tuh.. Hahaha..

Pandai sungguh budak2 sekarang nih.. Hehehe.. Masa dia tadika KEMAS tahun lepas pun ada jugak.. Tapi dah tak ingat nama dia.. Hehehe.. Pepandai jer kau Kimie..

Pagi tadi dalam keta masa on the way ke sekolah.. Sempat lagi aku usik Kimie, ulang la apa yang dia cakap petang semalam.. Pas tuh dia boh ayat nih plak..

" Rama-rama cantik,
   Ikan keli panjang,
   Ibu cantik,
   Abah sayang.."


Pandai la kau Kimie nak ambik ati ibu.. Tu la kan macam2 budak2 sekarang nih..


Sekian, citer ringkas dan padat perihal budak kecik..



No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...