May 3, 2013

CuTi HaRi PeKeRJa

 
 


Assalamualaikum.. Kembali membebel pada ari ni setelah 2 ari bercuti.. Oittt, orang lain bercuti shari.. Aku plak hentam cuti sampai 2 ari kan.. Cuti 2 ari bersebab.. Cuti 1 Mei sebab semua pekerja diberi cuti sempena Hari Pekerja.. Tapi masih ada yang perlu bekerja kan.. Ok la nak citer perihal ari cuti pekerja yang lepas..

Ingat kan program nak kuar tak menjadi, at last kuar jugak walaupun dah mencecah ke waktu asar.. Ermm kan entry sebelum nih ada citer pasal Dutch Lady datang ke AEON Seberang Perai kan???

Jadi ke sanalah destinasi kami.. Sesampai jer area AEON Seberang Perai, banyak plak keta parking sampai penuh parking dan tepi jalan ke AEON Seberang Perai...

Dalam ati, dapat ke bawak anak-anak nih.. Setelah hubby drive masuk area parking, nasib ada satu keta nak kuar parking.. Dapatlah kami parking yang terhampir dengan pintu masuk.. Lega la tak payah kami nak menapak jauh2..

Dah masuk dalam AEON, tercari2 kat mana Dutch Lady nih wat program... Setelah berjalan hampir satu pusingan, baru la nampak.. Setelah mendaftar nama, maka temanlah bebudak 2 orang tuh bermain permainan yang ada.. Happy la diaorang kan..


 
Try buat puzzle.. Mudah jer..
 

 
Izzat buat sekejap jer..
 
 
 
Dah siap..
 

 
Suka buat muka macam nih..
 

 
Perah susu lembu tuh bagi kuar banyak2..
 

 
Sopannya memerah susu..
 

 
Teka tangan sapa tuh???
 
 
 
Tadi tuh tangan saya lerr...
 

 
Dah selesai perah apa lagi.. Cedok letak dalam cawan plak..
 

 
Sukanya Kimie..
 

 
Ni letak bola dalam mulut lembu..
 

 
Cap tapak tangan??? Dua2 bradik pilih warna biru..
 

 
Main cedok dadih dalam susu.. 3 dadih jer tau.. Diaorang main nih 2x..
 


Ni pun sama main 2x..
 

 
Dan ini..
 

 
Tekunnya Izzat wat puzzle..
 

 
Tengok Izzat dah siap, Kimie masih buat lagi..
 

 
 

 
Hahaha.. Suka betoi Izzat posing macam nih.. Cuba cari dimana Kimie???
 
 
 
Posing lagi..
 

 
Dan lagi..


Ingat nak makan kat situ, memandangkan tengok kedai makan semuanya ramai, makanya ajak hubby kuar dari situ menuju ke AEON Big Perai plak.. Alaa yang dulunya orang panggil Carrefour (k4).. Hehehe..

Sesampai di sana setelah penat berjalan, stop makan di medan selera AEON Big.. Izzat mintak nak makan bubur ayam McD.. Layan jelah, budak mulat sorang tuh..

 
Posing sementara tunggu order bubur ayam McD..
 

 
Kacau jer abang dia posing..
 

 
Hasil rembatan Kimie.. Yang warna kuning tuh Kimie punya.. Yang warna biru tuh Izzat punya.. kimie tolong belikan sempena birthday Izzat..


Izzat makan bubur ayam McD saiz besar bersama burger Beef McPepper dan air Milo.. Amboii makan sungguh ye.. Cuma french fries dia jer dia tak makan.. Kimie jamah bubur ayam McD saiz kecil ngan air ribena.. Jadi kanak2 ribena la plak.. Hubby pun makan bubur ayam McD dan aiskrim sundae strawberi.. Air ambil coke jerr.. Aku plak makan burger Beef McPepper satu set, air sprite..

Pas tuh apa lagi balik lerrr, dah mangrib punn.. Sekian jer jenjalan kami ari Rabu lepas..




No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...