March 11, 2013

MeReNTaS DeSa DaN SuKaNeKa

Assalamualaikum semua.. Salam isnin buat semua.. Hari permulaan bagi minggu ni untuk bekerja serta bersekolah bagi anak-anak..

Hai, pagi ni pakat jadi lepat liat susah betoi nak bangun pagi.. Mana taknya, si Izzat balik tido kat kampung.. Malam semalam baru pi ambik dia kat kampung.. Kena plak ari sabtu lepas kena pi sekolah..

Citer pasal ari sabtu lepas, sekolah anak buat aktiviti merentas desa bagi pelajar Tahun 3- 6.. Bagi pelajar Prasekolah ngan Tahun 1-2 cikgu adakan sukaneka..

Dua2 beradik masuk acara dalam sukaneka.. Cikgu asingkan pelajar ikut rumah sukan masing2.. Kedua2nya rumah sukan yang sama iaitu rumah Zamrud (hijau).. Rumah sukan yang lain, Nilam (biru), Delima (merah) dan Mutiara (kuning)..

Tapi kesian kat kimie, group dia asyik dapat no.3 jer.. Jadi tiada adiah lerr.. Cikgu hanya bagi utk pemenang tempat pertama dan kedua jer.. Apalagi merajuk sungguh laa.. Nasib setelah dipujuk si Izzat, dia sudi meminjamkan salah satu pingat yang dia dapat.. Hilang la merajuk si Kimie nih..

Meh layan gambar2 sekitar aktiviti dan kerenah anak2 sekitar sukaneka berlangsung..


Ni pembantu cikgu Prasekolah dok tengah susun ngan tunggu belon2 ditiup oleh kakak2..

Acara pecah belon telah bermula..

Kimie dah selesai memecahkan belon dia..


Nak posing jugak..


Ni acara bawa guni kacang.. Kimie dok tunggu turn dia..


Tengok tu dah nak jatuh..

Alahai dah nak sampai pun nak jatuh lagi..

Syok tengok budak pompuan, stay cool jer.. Relax jer bawak guni kacang tu kat kepala..

Ni acara untuk Tahun 1 (lelaki).. Tarik bola dengan gelung rotan..

Izzat punya lari, last terkeluar jugak bola yang dia bawak.. 

Buat tendangan plak bola yang tercicir tuh.. Hai ingat permainan bola sepak ke??? Hehehe..
 
Ni acara bawa bola ping pong dalam sudu..


Anak2 asyik kena side sblh sini jer, susah nak snap gambar muka diaorang..


Dah kenyang budak sorang nih.. Makan bihun sup..

Ni la pingat2 yang Izzat dapat..
 
Emas dan perak.. Cuma terlupa plak acara apa yang dapat emas dan perak nih.. Cepat pelupa betoi la aku sekarang nih.. Mungkin banyak pikir agaknya..
 
 
 
Sekian, entry kali nih.. Ta Ta..
 


No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...