May 25, 2011

KFC oh KFC


Petang kelmarin, saja la tanya anak aku nak makan apa malam nih.. "Ibu, kami nak kfc.. Mau tak mau terpaksa la memenuhi permintaan anak2.. Kena plak hubby dah bank in duit.. Hehehe, thanks sayang.. Lagi pun dah dua tiga kali diaorang wat permintaan nak kfc.. Memandangkan masa diaorang wat permintaan tu aku dah masak, terpaksa la menangguhkan permintaan anak2.. Ermm berbalik pada citer kfc, nasib baik la kfc kt sungai dua baru bukak, tak payah la aku nak melanggar kawasan sampai seberang jaya.. Lega sangat, sebenarnya malas jugak aku nak drive jauh2 nih.. Hehehe..


Dalam perjalanan tu aku tanya jugak la nak kfc banyak ke skit??? Dah kata nak banyak, aku beli la 5 ketul ayam goreng bersama dengan kentang putar yang besar dan coslow ambik yang kecik jer.. Mana taknya izzat ja yang makan, aku suka jugak tetapi memandangkan klu aku makan jadi serupa macam baby yang kembung perutnya, aku tak berani nak makan dah.. Ermm pas tu bebudak tu lorat nak mainan plak, mintak la kat cashier tu semua mainan mr.bean yang ada.. Memula tanya jer yang mana yang nak.. Last2 semua diaorang sental.. Nasib baik la ada jugak kad chicky club, beli jugak mainan2 tu semuanya kena la dalam rm12.. Lastly total untuk semua termasuk tax kena rm34.50..

Haa puas ati bebudak tu.. Ayam kfc dapat, mainan pun dapat.. Terkopak jugak ibu dia, nasib baik hubby masuk duit, tak la terasa sangat.. Bagus la jugak bebudak ni makan, ayam tinggai seketul ngan kentang putar dan coslow. Coslow terpaksa jugak aku habiskan, tak pasal2 jadi baby yang kembung perutnya.. Hai sungguh tak selesa dibuatnya, gatai sangat nak makan.. Hehehe padan ngan muka aku.. Ermm kentang putar boleh makan separuh ja, sebab dah tolong anak2ku habiskan ayam bahagian dada.. Sengkak jugak perut aku makan semalam.. Haa kerana sayang tengok makanan yang tak habis, ku gagahkan diri jugak makan.. Lastly merasa la tak selesa perut ni kerana terlalu banyak makan ngan makan benda yang tak boleh makan..


1 comment:

  1. Hehehe.. kalau sha memang kuarantin anak dalam kereta.. kecuali kalau ada ayahnya.. bahaya.. hehehe.. selalu drive thru je kak.. selamat sikit..

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...