April 26, 2011

Peti ais dah ok

Minggu lepas dah citer pasal peti ais yang rosak kan..ari ahad lepas, orang mai check peti ais..dia cakap kompressor peti ais dah rosak..maknanya 1 motor peti ais kena tukaq..kos untuk repair benda alah nih, rm380..

Boleh tahan jugak la nk repair peti ais nih..memula cina tu cakap paling cepat seminggu la baru nk siap repair..maknanya seminggu la tak boleh beli barang basah atau yang kena simpan dalam peti ais..waaa, dh tak boleh beli air bliss or susu segar la mcm nih..

Tup..tup, kelmarin tengahari cina repair peti ais tu call bagitau yang peti ais dah ok..terkejut jugak la, dh dia kata seminggu baru nk siap..tapi lega jugak la dh boleh beli stok2 untuk simpan dalam peti ais..petang kelmarin kt maghrib, cina 2 mai antar peti ais..terbang jugak rm380..nasib baik gaji dh masyuk..klu tak, memang kena tunggu husband masyuk duit dulu laa..dh bayar ni, boleh la antar claim kt husband..hehehe..jangan marah ye sayang..

Stakat yang cina repair tu antar smpai pagi ni nk mai keja, try test peti ais tu ok lagi laa..cina tu cakap, apa2 hal call ja dia..ok ja la aku cakap..harap2, peti ais ni ok dh laa..dh tak sanggup ari2 ulang p kedai beli ais ketul utk simpan air bliss ngn seangkatan dengannya..

1 comment:

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...